Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Kış Çorbası Tarifi

Zencefilli Kış Çorbası

Zencefilli Kış Çorbası Tarifi

Zencefilli Kış Çorbası tarifi: Zencefilli Kış Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kış Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Kış Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 parça zencefil (ince rendelenmiş, fındık büyüklüğünde parçalar)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı dondurulmuş ıspanak
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su

Zencefilli Kış Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağında zerdeçalı hafif aromalandırdıktan sonra mercimek, şehriye ve zencefili ilave edin.
  • Kaynar suyu ekleyin. (İhtiyaç oldukça ilave edersiniz.)
  • Ağır ateşte usul usul pişmeye bırakın. Mercimek ve şehriyeler yumuşayınca ıspanak, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025