Zencefilli Kış Çorbası Tarifi
Zencefilli Kış Çorbası tarifi: Zencefilli Kış Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kış Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Zencefilli Kış Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı şehriye
- 2 parça zencefil (ince rendelenmiş, fındık büyüklüğünde parçalar)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı dondurulmuş ıspanak
- 1/3 bağ maydanoz
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 litre sıcak su
Zencefilli Kış Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağında zerdeçalı hafif aromalandırdıktan sonra mercimek, şehriye ve zencefili ilave edin.
- Kaynar suyu ekleyin. (İhtiyaç oldukça ilave edersiniz.)
- Ağır ateşte usul usul pişmeye bırakın. Mercimek ve şehriyeler yumuşayınca ıspanak, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.