Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Kış Çayı Tarifi

Zencefilli Kış Çayı

Zencefilli Kış Çayı Tarifi

Zencefilli Kış Çayı tarifi: Zencefilli Kış Çayı için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kış Çayı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Kış Çayı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet zencefil (rendelenmiş)
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1/2 dal nane
  • 1 litre su

Zencefilli Kış Çayı tarifi nasıl yapılır?

  • Zencefilin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
  • Suyunu demliğin içine sıkın. Nane yaprakları, limon suyu ve limon dilimlerini demliğin içinde kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatın ve kendi sıcaklığıyla 5 dakika demlenmeye bırakın.
  • Bal, taze nane yaprakları, dilimlenmiş limon halkaları ve çubuk tarçınla bardaklara servis yapın. İşte bu kadar, şifa olsun!

Zencefilli Kış Çayı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz rendelenmiş zencefilleri de kaynarken karışıma ilave edebilir ve servis yaparken süzebilirsiniz.

Zencefilli Kış Çayı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz tarçını kaynama aşamasında da ilave edebilirsiniz. Bol limon ve taze nane yapraklarıyla sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025