Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Karnabahar Mantısı Tarifi

Zencefilli Karnabahar Mantısı

Zencefilli Karnabahar Mantısı Tarifi

Zencefilli Karnabahar Mantısı tarifi: Zencefilli Karnabahar Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Karnabahar Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Karnabahar Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet karnabahar
  • 1/2 kilogram kıyma
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek domates sos
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/4 bağ maydanoz
  • 1 kase yoğurt

Zencefilli Karnabahar Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı çok büyük olmamak şartıyla bölüp parçalayalım, yıkayıp süzelim. Sonra büyük bir kaba alalım ve içine yağ, zerdeçal ve arzuya göre baharatları ekleyelim. Bir güzel harmanlayalım.
  • Fırını açalım, 180 derecede ısınmaya başlasın. Harmanlanan karnabaharı fırın tepsisine dizelim, fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Tavaya kıymayı alalım, kavrulsun. İçine soğanları doğrayalım ve ekleyelim. Sonra salça ve domates sosu ekleyelim.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Kaynamaya yakın sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Tüm malzemeleri birleştirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025