Zencefilli Karnabahar Mantısı Tarifi
Zencefilli Karnabahar Mantısı tarifi: Zencefilli Karnabahar Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Karnabahar Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zencefilli Karnabahar Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet karnabahar
- 1/2 kilogram kıyma
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek domates sos
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1/4 bağ maydanoz
- 1 kase yoğurt
Zencefilli Karnabahar Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı çok büyük olmamak şartıyla bölüp parçalayalım, yıkayıp süzelim. Sonra büyük bir kaba alalım ve içine yağ, zerdeçal ve arzuya göre baharatları ekleyelim. Bir güzel harmanlayalım.
- Fırını açalım, 180 derecede ısınmaya başlasın. Harmanlanan karnabaharı fırın tepsisine dizelim, fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Tavaya kıymayı alalım, kavrulsun. İçine soğanları doğrayalım ve ekleyelim. Sonra salça ve domates sosu ekleyelim.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Kaynamaya yakın sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Tüm malzemeleri birleştirelim. Afiyet olsun.