Zencefilli Kabak Çorbası Tarifi
Zencefilli Kabak Çorbası tarifi: Zencefilli Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kabak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zencefilli Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 1/5 adet taze zencefil
- 1/4 adet brokoli
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Zencefilli Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları ve brokolileri güzelce yıkayın.
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Kabakları kalın dilimler halinde doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın.
- Zencefilin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Derin bir tencerenin içine zeytinyağı ve tereyağını alın. Hafifçe kızdırın.
- Üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve soteleyin.
- Ardından kabakları ekleyin ve bir miktar daha soteleyin. Üzerine su ilave edin.
- Sebzeler yaklaşık 7-8 dakika piştikten sonra içine brokolileri ilave edin. Ardından zencefilleri ekleyin.
- Tüm sebzeler yumuşadığında tuz ve karabiberini ilave edin ve ocaktan alın.
- El blenderi yardımıyla tüm sebzeleri ezin. Yeniden ocağa alın.
- Biraz daha kıvam almasını sağlayın. Kıvamı iyice yoğunlaştığında ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
Zencefilli Kabak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanızın biraz daha aromalı ve kıvamlı olmasını istiyorsanız tereyağı, süt ve undan bir sos hazırlayabilir, sebzeleri ezdikten sonra içine azar azar ilave edebilirsiniz.
Zencefilli Kabak Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerini fesleğen yaprakları ve krutonla süsleyerek servis edebilirsiniz.