Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Zencefilli Havuç Çorbası tarifi: Zencefilli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zencefilli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 5 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- 3 diş sarımsak
- 1200 mililitre su (6 su bardağı)
- 1 çay tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Zencefilli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun.
- Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
- Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin.
- Soğan, patates ve havuca zencefili ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
- 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.
Zencefilli Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz patates ve havucu haşlayarak karışıma ekleyebilir ve böylece kullanılan yağ miktarını azaltabilirsiniz.