Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

Zencefilli Havuç Çorbası

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

Zencefilli Havuç Çorbası tarifi: Zencefilli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Havuç Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 5 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 1200 mililitre su (6 su bardağı)
  • 1 çay tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Zencefilli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın.
  • Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun.
  • Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin.
  • Soğan, patates ve havuca zencefili ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  • Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
  • 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.

Zencefilli Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz patates ve havucu haşlayarak karışıma ekleyebilir ve böylece kullanılan yağ miktarını azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025