Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Zencefilli Havuç Çorbası tarifi: Zencefilli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zencefilli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet küp şeker büyüklüğünde taze zencefil
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Zencefilli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları ve kuru soğanı birer cm. büyüklüğünde yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanlarla birlikte havuçları hafif bir renk alana kadar kızgın yağda soteleyin.
- Sarımsak ve ince ince kıydığınız taze zencefilleri ayrı kaplarda ezin ve aromalarının açığa çıkmasını sağlayın.
- Kavrulan soğan ve havuçlara, ezilmiş sarımsak ve taze zencefilleri katın. Zencefilin kokusu etrafı sarana kadar soteleme işlemini sürdürün.
- Tane karabiberleri de ilave ettikten sonra tüm malzemenin üzerini yaklaşık üç parmak kalınlığında geçecek kadar (ortalama 4 su bardağı) sıcak su ekleyin.
- Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı, el blenderında püre haline getirdikten sonra tuzunu katın.
- Arzuya göre çorbanın posa kısmını tel süzgeç yardımıyla aldıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Zencefilli Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbayı süzmeden ve süzgeçten geçirmeden taneli olarak da servis edebilir, sevdiğiniz tüm baharatları ekleyebilirsiniz.