Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Gazoz Tarifi

Zencefilli Gazoz

Zencefilli Gazoz Tarifi

Zencefilli Gazoz tarifi: Zencefilli Gazoz için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Gazoz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Gazoz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Özüt için:

  • 150 gram kök zencefil
  • 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 adet limon suyu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 200 ml. su

Gazoz için:

  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 200 ml. maden suyu
  • 1,5 litre soğuk su

Servisi için:

  • 1 adet orta boy dilimlenmiş limon
  • 1/4 demet ayıklanmış nane yaprağı
  • 1 su bardağı buz kübü

Zencefilli Gazoz tarifi nasıl yapılır?

  • Özütü hazırlamak için; zencefil ve limonları yıkayın. Kuruladıktan sonra zencefilin kabuğunu soymadan rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  • Limon kabuklarını da sadece sarı bölümlerini alacak şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limonların suyunu sıkın.
  • Bir sos tenceresine zencefil ve limon kabuğu rendesini, toz şekeri ve suyu ekleyip ocağı tencereye alın ve şekerlerin tamamen erimesi için arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın ve özütü soğumaya bırakın.
  • Özüt oda ısısına gelince çelik süzgeçten geçirin. Malzemelerin hepsini alacak bir sürahiye veya başka bir kaba özüt, karbonat, maden suyu ve soğuk suyu koyun, karıştırın.
  • Buzdolabında soğuttuğunuz zencefilli gazozu arzuya göre limon dilimleri, nane yaprakları ve buz küpleriyle servis yapın.

Zencefilli Gazoz tarifinin püf noktası nedir?

Zencefilli gazozu şeker miktarını azaltarak (1 su bardağı kadar) hazırlayabilirsiniz. Şekersiz olmasını isterseniz, özütü şeker kullanmadan hazırlayıp servis sırasında arzu ettiğiniz miktarda bal ekleyebilirsiniz.Kabuklarını rendelediğiniz iki limonun aynı zamanda suyunu da kullanabilirsiniz. Malzeme listesinde beş limon varmış gibi görünüyor ama toplamda üç limon kullanılıyor.Zencefil özütünü süzgeçten geçirirken sabırlı olun. Zencefil parçaları epey su tutuyor. Kaşıkla süzdükten sonra son aşamada elinizle sıkarsanız kalan suyu da almış olursunuz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025