Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Ballı Limon Tarifi

Zencefilli Ballı Limon

Zencefilli Ballı Limon Tarifi

Zencefilli Ballı Limon tarifi: Zencefilli Ballı Limon için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Ballı Limon nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Ballı Limon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet limon
  • 1 adet taze zencefil (limon büyüklüğünde)
  • 1 su bardağı bal
  • 1-2 adet çubuk tarçın

Zencefilli Ballı Limon tarifi nasıl yapılır?

  • Limonun kabuklarını hafif soyuyoruz. Zencefillin kabuklarını da soyup birkaç parçaya bölüp ikisini de rondoya atıp çekiyoruz.
  • Karışımı kavanoza koyup üzerini bal ile dolduruyoruz. İçine çubuk tarçını atıyoruz. 1 gün buzdolabında bekledikten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Zencefilli Ballı Limon tarifi için servis önerisi

Dilerseniz bitki çaylarınıza, dilerseniz sıcak suya karıştırıp içebilir veya direkt günde 2-3 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zencefilli Ballı Limon ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021