Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifi: Zencefilli Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram bal kabağı
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet havuç
- 2-3 adet kereviz sapı
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 litre su
- 1 bardak süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Balkabağı,havuç ,patates ve zencefili arzuya göre rendeliyoruz veya minik küpler halinde doğruyoruz.
- Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğruyoruz.Soğanı,suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemiyoruz.
- Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteliyoruz ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ,un ve sütü çırpıyoruz.Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Son olarak tuz , karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Çorbamızı biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz.
- Çorbamız dinlenirken tereyağını eritip hafif kızdırdıktan sonra kırmızı pul biberi ilave ediyoruz.
- Kenara aldığımız çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getiriyoruz.
- Fazla bekletmeden hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Taze zencefil aroması daha güçlü olduğu için ilk tercih olmalı fakat bulunamazsa toz hali de kullanılabilir.Damak zevkinize göre içerisine 1 çay kaşığı Hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifi için servis önerisi
Servis için hazırlayacağımız tereyağlı sosun içine 1 yemek kaşığı file badem ve kruton ekleyebilirsiniz.