Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifi: Zencefilli Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bal kabağı
  • 3-4 dilim taze zencefil
  • 1 adet havuç
  • 3 dal kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 1 kase dana eti
  • 1 kase tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak soğanı küp şeklinde doğrayın ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Sonrasında doğranmış bal kabağı, havuç, kereviz ve kereviz sapı ile baharatları ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Zencefilleri de rendeleyerek sotelediğiniz sebzelere ekleyin.
  • Üzerine et suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra blenderdan geçirin ve pürüzsüz hale gelince içine krema ilave edin.
  • 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanızı ocaktan alın. Afiyet olsun.

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Servis kasesine aldıktan sonra üzerini kıtır ekmek, taze krema ve kabak çekirdeği ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025