Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zarf Böreği Tarifi

Zarf Böreği

Zarf Böreği Tarifi

Zarf Böreği tarifi: Zarf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Zarf Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zarf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram süzme peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Zarf Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
  • Ayrı bir kasede süzme peyniri ezin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan birini tezgaha serin. Hazırladığınız  yoğurtlu sosu yufkanın üzerine güzelce yayın.
  • Soslu olan yufkanın üzerine diğer yufkayı ekleyin ve kenarlarını eşitleyin.
  • Önce yufkanın üst ve altından ortaya doğru katlayın. Ardından yanları da ortaya doğru katlayıp yufkaya kare şeklini verin.
  • Kare şeklini almış yufkanın her köşesine peynirli harçtan ekleyin.
  • Yufkanın her köşesinden tutup harcın üzerini kapayacak şekilde tekrar ortaya doğru katlayın.
  • Yumurta sarısını fırça yardımıyla her yerine yayın ve susam, çörekotu serpiştirip 185 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarıp şişinceye kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025