Zarf Böreği Tarifi
Zarf Böreği tarifi: Zarf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Zarf Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zarf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 100 gram süzme peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Zarf Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
- Ayrı bir kasede süzme peyniri ezin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peyniri ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Hazırladığınız yoğurtlu sosu yufkanın üzerine güzelce yayın.
- Soslu olan yufkanın üzerine diğer yufkayı ekleyin ve kenarlarını eşitleyin.
- Önce yufkanın üst ve altından ortaya doğru katlayın. Ardından yanları da ortaya doğru katlayıp yufkaya kare şeklini verin.
- Kare şeklini almış yufkanın her köşesine peynirli harçtan ekleyin.
- Yufkanın her köşesinden tutup harcın üzerini kapayacak şekilde tekrar ortaya doğru katlayın.
- Yumurta sarısını fırça yardımıyla her yerine yayın ve susam, çörekotu serpiştirip 185 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarıp şişinceye kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!