Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yuvalama Çorbası Tarifi

Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbası Tarifi

Yuvalama Çorbası tarifi: Yuvalama Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yuvalama Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yuvalama Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • Yarım kilogram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatl kaşığı pul biber

Yuvalama Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı ve bir gece önceden ıslatılmış nohutlar düdüklüde pişirilir. Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Islanan bulgura un ve yumurta eklenir, iyice yoğurulur. Minik köfteler yapılarak haşlanır.
  • Diğer yandan pişen kuşbaşı ve nohuda 2 litre sıcak su eklenir. Un, yoğurt ve yumurta çırpılır, terbiye edilip kaynamakta olan et ve nohuda ilave edilir.
  • Son olarak haşlanan köfteler ilave edilir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra hazırlanan sos üzerine gezdirilip servis edilir. Herkese afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025