Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yuvalama Tarifi

Yuvalama

Yuvalama Tarifi

Yuvalama tarifi: Yuvalama için gerekli malzemeler nelerdir? Yuvalama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yuvalama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köftesi için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram yağsız et (ya da kıyma)
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Haşlaması için:

  • 3 adet büyük boy soğan
  • 1 kilogram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut

Marine için:

  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yuvalama tarifi nasıl yapılır?

  • Köftesi için pirinci yıkayıp sonrasında biz bez yardımıyla kuruluyoruz. Kuruyan pirinç kuşbaşı et ve soğanı kıyma makinesinden 5 6 kez geçiriyoruz.
  • Tüm malzemelerin iyice geçirilmesi gerekiyor. Makine yoksa hazır pirinç unu ve kıyma ile yapabilirsiniz.
  • Makineden çekildikten sonra üzerine yumurta, sudan geçirdiğimiz irmiği karabiberi ekleyip elimizle yaklaşık yarım saat, 40 dakika yoğuruyoruz.
  • Ardından köfte hamurunu nohuttan biraz küçük olacak şekilde yuvarlıyoruz. Yuvarlarken elimizi yağlıyoruz. Tüm köfte harcını bu şekilde yuvarlıyoruz.
  • Ayrı bir yerde küp küp doğradığımız etler ile haşlamalık malzemeleri düdüklüde bol su ile haşlıyoruz. 10-15 dakika da köftelerle pişeceğini düşünerek et ve nohutları haşlayın.
  • Pişen et ve nohutun içerisine yuvarladığımız köfteleri atıp pişirmeye devam ediyoruz. Ayrı bir yerde marinesi için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıp mikserden geçirelim.
  • 10-15 dakika pişen yemeğin içerisine marinesini yavaş yavaş ekliyoruz. Dilerseniz marinesini ayrı bir tencerede kaynattıktan sonrada ekleyebilirsiniz.
  • Bu işlemden sonra 5-6 dakika daha kaynatalım. Ayrı bir yerde zeytinyağ ile naneyi karıştıralım.
  • Servis aşamasında yemeğin üzerine gezdirelim. Dilerseniz zeytinyağını kaynatıp yemeğiniz tenceredeyken üzerine gezdirebilirsiniz. Yanına pirinç pilavıyla afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025