Yuvalama Tarifi
Yuvalama tarifi: Yuvalama için gerekli malzemeler nelerdir? Yuvalama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Yuvalama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftesi için:
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gram yağsız et (ya da kıyma)
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlaması için:
- 3 adet büyük boy soğan
- 1 kilogram kuşbaşı et
- 2 su bardağı nohut
Marine için:
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yuvalama tarifi nasıl yapılır?
- Köftesi için pirinci yıkayıp sonrasında biz bez yardımıyla kuruluyoruz. Kuruyan pirinç kuşbaşı et ve soğanı kıyma makinesinden 5 6 kez geçiriyoruz.
- Tüm malzemelerin iyice geçirilmesi gerekiyor. Makine yoksa hazır pirinç unu ve kıyma ile yapabilirsiniz.
- Makineden çekildikten sonra üzerine yumurta, sudan geçirdiğimiz irmiği karabiberi ekleyip elimizle yaklaşık yarım saat, 40 dakika yoğuruyoruz.
- Ardından köfte hamurunu nohuttan biraz küçük olacak şekilde yuvarlıyoruz. Yuvarlarken elimizi yağlıyoruz. Tüm köfte harcını bu şekilde yuvarlıyoruz.
- Ayrı bir yerde küp küp doğradığımız etler ile haşlamalık malzemeleri düdüklüde bol su ile haşlıyoruz. 10-15 dakika da köftelerle pişeceğini düşünerek et ve nohutları haşlayın.
- Pişen et ve nohutun içerisine yuvarladığımız köfteleri atıp pişirmeye devam ediyoruz. Ayrı bir yerde marinesi için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıp mikserden geçirelim.
- 10-15 dakika pişen yemeğin içerisine marinesini yavaş yavaş ekliyoruz. Dilerseniz marinesini ayrı bir tencerede kaynattıktan sonrada ekleyebilirsiniz.
- Bu işlemden sonra 5-6 dakika daha kaynatalım. Ayrı bir yerde zeytinyağ ile naneyi karıştıralım.
- Servis aşamasında yemeğin üzerine gezdirelim. Dilerseniz zeytinyağını kaynatıp yemeğiniz tenceredeyken üzerine gezdirebilirsiniz. Yanına pirinç pilavıyla afiyetle yiyebilirsiniz.