Yunan Pilakisi Tarifi
Yunan Pilakisi tarifi: Yunan Pilakisi için gerekli malzemeler nelerdir? Yunan Pilakisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yunan Pilakisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram barbunya (ayıklanmış, haşlanmış)
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yunan Pilakisi tarifi nasıl yapılır?
- Domates ve soğanların kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğradıktan sonra domateslerin suyu ile birlikte bir tencereye alın.
- Havuçu soyup ince halkalar şeklinde kesip tencereye ilave edin. Kapya biberi minik küpler şeklinde kesip sebzelere ekleyin. Zeytinyağı, toz şeker, salça ve tüm baharatları ilave edip hepsini güzelce karıştırın.
- Tüm malzemeleri orta ateşte kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika, domatesler suyunu tamamen salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Sebzeler iyice pişince barbunyayı güzelce yıkayın ve suyunu süzüp pişmiş sebzelere ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
- Pilakinin üzerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!