Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yunan Pilakisi Tarifi

Yunan Pilakisi

Yunan Pilakisi Tarifi

Yunan Pilakisi tarifi: Yunan Pilakisi için gerekli malzemeler nelerdir? Yunan Pilakisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yunan Pilakisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram barbunya (ayıklanmış, haşlanmış)
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yunan Pilakisi tarifi nasıl yapılır?

  • Domates ve soğanların kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğradıktan sonra domateslerin suyu ile birlikte bir tencereye alın.
  • Havuçu soyup ince halkalar şeklinde kesip tencereye ilave edin. Kapya biberi minik küpler şeklinde kesip sebzelere ekleyin. Zeytinyağı, toz şeker, salça ve tüm baharatları ilave edip hepsini güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemeleri orta ateşte kapağı kapalı olacak şekilde 15 dakika, domatesler suyunu tamamen salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Sebzeler iyice pişince barbunyayı güzelce yıkayın ve suyunu süzüp pişmiş sebzelere ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
  • Pilakinin üzerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025