Yumuşamayan Elmalı Kurabiye Tarifi
Yumuşamayan Elmalı Kurabiye tarifi: Yumuşamayan Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşamayan Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Yumuşamayan Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için:
- 2 adet elma
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Yumuşamayan Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için gerekli olan malzemeleri derince bir kaba alın ve yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- İç harcı için elmaları rendeleyin ve ocakta suyunu salıp tekrar çekene dek pişirin. Ardından cevizleri, pudra şekerini ve tarçını ekleyip, güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve 1 cm'den daha ince olacak şekilde açın.
- Açtığınız hamuru bıçakla pizza dilimi gibi dilimleyin.
- Kalın yerine elmalı harçtan koyun ve ince ucuna doğru yuvarlayın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü olarak 25 dakika kadar pişirin.
- Fırından alınca üstlerine pudra şekeri serpin.
- Servis edin. Afiyetler olsun!