Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşamayan Elmalı Kurabiye Tarifi

Yumuşamayan Elmalı Kurabiye

Yumuşamayan Elmalı Kurabiye Tarifi

Yumuşamayan Elmalı Kurabiye tarifi: Yumuşamayan Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşamayan Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşamayan Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için:

  • 2 adet elma
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Yumuşamayan Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gerekli olan malzemeleri derince bir kaba alın ve yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • İç harcı için elmaları rendeleyin ve ocakta suyunu salıp tekrar çekene dek pişirin. Ardından cevizleri, pudra şekerini ve tarçını ekleyip, güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve 1 cm'den daha ince olacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru bıçakla pizza dilimi gibi dilimleyin.
  • Kalın yerine elmalı harçtan koyun ve ince ucuna doğru yuvarlayın.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü olarak 25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alınca üstlerine pudra şekeri serpin.
  • Servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025