Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi

Yumuşak Ramazan Pidesi

Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi

Yumuşak Ramazan Pidesi tarifi: Yumuşak Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşak Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 mililitre ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker (ya da bal)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı siyez unu (ya da tam buğday unu)
  • 2 su bardağı beyaz un

Yumuşak Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su, kuru maya ve şeker/balı karıştırıp mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  • Sıvı yağ ve yumurtanın beyazını ekliyoruz.
  • Sırasıyla unları ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Elimizi unlarsak hamuru daha kolay toparlayabiliriz.
  • 30 dakika hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz (dilerseniz bir büyük boy olarak pişirebilirsiniz).
  • Hamurumuzu açıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve yumurta sarısını sürüp şekil veriyoruz. Çörek otu ve susam ile süslüyoruz.
  • Tepside 10 dakika daha bekletiyoruz. 180°C’ de 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Yumuşak Ramazan Pidesi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021