Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi

Yumuşak Ramazan Pidesi

Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi

Yumuşak Ramazan Pidesi tarifi: Yumuşak Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşak Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı susam
  • 2 çay kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı galeta unu

Yumuşak Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir yoğurma kabına: süt ve suyu alıp, maya ilave ediyoruz. Maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağ, zeytinyağ, un, tuz ve şekeri ekleyip yoğuruyoruz. Ağzını kapatarak mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamur mayalanıp, iki katına çıkınca; Hamuru iki parçaya ayırıyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıt serip: galeta unu serperek üzerine ikiye ayırdığımız hamurun bir parçasını koyup, elimize bastırarak yuvarlak hale getiriyoruz.
  • Parmaklarımızla bastırarak pide şeklini veriyoruz. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Küçük bir kasede yumurta sarısı, süt ve yoğurdu çırpıyoruz.  Fırça ile Pidenin her tarafına sürüp, üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz.
  • 190 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yumuşak Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Tepside bekletirken, kurumaması için, üzerine nemli bez veya yağlı kağıt serebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025