Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi
Yumuşak Ramazan Pidesi tarifi: Yumuşak Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Yumuşak Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı susam
- 2 çay kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı galeta unu
Yumuşak Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına: süt ve suyu alıp, maya ilave ediyoruz. Maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ, zeytinyağ, un, tuz ve şekeri ekleyip yoğuruyoruz. Ağzını kapatarak mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamur mayalanıp, iki katına çıkınca; Hamuru iki parçaya ayırıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt serip: galeta unu serperek üzerine ikiye ayırdığımız hamurun bir parçasını koyup, elimize bastırarak yuvarlak hale getiriyoruz.
- Parmaklarımızla bastırarak pide şeklini veriyoruz. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletiyoruz.
- Küçük bir kasede yumurta sarısı, süt ve yoğurdu çırpıyoruz. Fırça ile Pidenin her tarafına sürüp, üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 190 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşak Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Tepside bekletirken, kurumaması için, üzerine nemli bez veya yağlı kağıt serebilirsiniz.