Yumuşak Kek Tarifi
Yumuşak Kek tarifi: Yumuşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kek kalıbı
Yumuşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta
- 150 gram un
- 100 gram tereyağı
- 90 gram süt
- 150 gram toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet tam buğdaylı bisküvi
Yumuşak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların sarısıyla beyazını ayrı kaplara koyuyoruz.
- Tereyağ ile sütü küçük bir tabağa koyup daha büyük bir tabaktaki sıcak suyun üzerine koyarak eritiyoruz.
- Kalan kısmına kakaoyu ekleyerek tepsiye zikzaklarla döküyoruz.
- Kürdan yardımıyla baloncuklarını alıyoruz üzerine bisküvileri elimizle ezerek serpiyoruz.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyalı eleyerek karışıma ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Yumurta beyazlarını yüksek devirde çırparken şekeri iki aşamada ekliyoruz köpük kıvamına getiriyoruz.
- İki karışımı spatula vb. yardımıyla aşağıdan yukarıya söndürmeden karıştırıyoruz.
- Bu noktada fırını 170 derecede açıyoruz ve kek harcının önce yarısını yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz orta boy bir borcama döküyoruz.
- Kalan kısmına kakaoyu ekleyerek tepsiye zikzaklarla döküyoruz ve kürdan yardımıyla baloncuklarını alıyoruz üzerine bisküvileri elimizle ezerek yayıyoruz.
- Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yağlı kağıt kullanmanız yağsız bir tarif olduğu için daha iyi olur. Kek harcını buz dolabında bekletmenizin bir sakıncası yok.