Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşak İrmik Helvası Tarifi

Yumuşak İrmik Helvası

Yumuşak İrmik Helvası Tarifi

Yumuşak İrmik Helvası tarifi: Yumuşak İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşak İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Yumuşak İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritip irmik ve unu ekleyelim.
  • Kısık ateşte 25-30 dakika kavuralım.
  • Rengi dönmeye başladığında arzu ederseniz çam fıstığı, fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
  • Şerbeti için tüm malzemeleri (su, şeker, süt, pekmez) bir tencereye alıp kaynatalım. Şerbeti dökerken irmiğin sıcak olması gerekiyor. Dinlendirip servis edelim.

Yumuşak İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte irmiği kavurmak çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025