Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşak Focaccia Tarifi

Yumuşak Focaccia

Yumuşak Focaccia Tarifi

Yumuşak Focaccia tarifi: Yumuşak Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak Focaccia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşak Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 dilim salam
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam
  • 1 adet domates

Yumuşak Focaccia tarifi nasıl yapılır?

  • Önce ılık su maya ve şeker kaba konur. 5 dakika kadar beklenir.
  • Sonra un yavaş yavaş eklenir. 2 bardak undan sonra 1 kaşık zeytinyağı eklenir.
  • Kalan un kontrollü eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Hamur bir yağlanmış pişirme kabına yerleştirilir ve üzeri kapalı yarım saat mayalandırılır.
  • Üzerine zeytinyağı sürülüp istenilen malzemelerle süslenir.
  • Hazır olan hamur fırında 25-30 dakika kadar altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Mis kokulu focaccia hazır. Afiyet olsun.

Yumuşak Focaccia tarifinin püf noktası nedir?

Hamur sert olmamalı ve ele biraz yapışmalı. Ele yapışan hamuru pişirme kabına yaymak için biraz elinizi yağlayabilirsiniz. Hamurun tepside yarım saat mayalanması şarttır. Üzerini süslemek için malzeme çeşitliliği sınırsızdır. Tamamıyla sizin zevk ve hayal gücünüze bağlı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025