Yumuşak Cepli Poğaça Tarifi
Yumuşak Cepli Poğaça tarifi: Yumuşak Cepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşak Cepli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 kişilik
Yumuşak Cepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 kare yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi için:
- 8 dilim kaşar peyniri
- 8 dilim salam
- 8 dilim kıvırcık marul
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 2-3 yemek kaşığı susam
- 2-3 yemek kaşığı çörek otu
Yumuşak Cepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hamuru 1 saat mayalandırın. Hamuru tezgaha alıp mandalina büyüklüğünde bezelere bölün ve üzerini bez ile örtüp 15 dakika mayalandırın.
- Bir bezeyi tezgaha alıp elinizi yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın. İkiye katlayın, yine elinize sıvı yağ sürün ve tekrar katlayın.
- Fırın tepsisine alın, üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp çörek otu ve susam serpin. 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. İç malzemelerini ceplere yerleştirin. Afiyet olsun.
Yumuşak Cepli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yumuşak kıvam alana kadar yoğurmak ve katlama işlemi yaparken bol sıvı yağ ile yağlamak önemli.