Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Yağsız Kek Tarifi

Yumuşacık Yağsız Kek

Yumuşacık Yağsız Kek Tarifi

Yumuşacık Yağsız Kek tarifi: Yumuşacık Yağsız Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Yağsız Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Yağsız Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 1 avuç fındık içi (isteğe bağlı)

Yumuşacık Yağsız Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumutaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edin. Çırpıcı yardımıyla 3-4 dakika kadar güzelce çırpın.
  • Ardından süt ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin. Unu eleyerek azar azar ilave edin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Akışkan kıvamda, orta koyulukta bir kek harcı elde edin.
  • Son aşamada isteğe bağlı olarak fındık ekleyin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Yumuşacık Yağsız Kek tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Un miktarını da kıvamına göre ayarlayın. Azar azar ilave edin.

Yumuşacık Yağsız Kek tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025