Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça Tarifi
Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça tarifi: Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket maya
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
İç malzemesi için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 kase kavrulmuş susam
Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına oda sıcaklığında tereyağı koyun.
- 1 su bardağı ılık süt ve üzerine 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve maya koyarak karıştırın.
- Sonrasında yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Bir kaba 2 yemek kaşığı pekmez ve yarım çay bardağı su koyup, iyice karıştırın. Başka bir kaba ise kavrulmuş susam koyun.
- Bir kenarada kaşar peyniri ayarlayın, mayalanan hamuru 15 parçaya bölün. Bezeler yapın.
- Her bir bezeyi parmak uçlarınız ile bastırarak, açın. İçine bir parça kaşar peyniri koyup. Hamuru kapatın.
- Hazırladığımız hamuru arkalı önlü pekmez karışımına batırın. Ardından susama bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 15 dakika tepsi mayası gelmesi için bekletin. Üzerlerine bıçak ile üçer çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yumuşacık Susamlı Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler, 200 mililitrelik bardakla hazırlandı.