Yumuşacık Somun Ekmeği Tarifi
Yumuşacık Somun Ekmeği tarifi: Yumuşacık Somun Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Somun Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Yumuşacık Somun Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2,5 su bardağı ılık su
Yumuşacık Somun Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım ve mayayı ekleyip biraz bekleyelim.
- Ardından tuzu ve unu yavaş yavaş ilave edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve ağzını streç filmle kapatıp 1-2saat bekletelim.
- Hamur mayalandıktan sonra tepsiye alalım ve biraz daha bekletelim. Üzerini temiz bir bezle örtelim.
- Tepsi mayasından sonra 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Fırının içine bir kap su koymayı unutmayalım.