Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Somun Ekmeği Tarifi

Yumuşacık Somun Ekmeği

Yumuşacık Somun Ekmeği Tarifi

Yumuşacık Somun Ekmeği tarifi: Yumuşacık Somun Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Somun Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Somun Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2,5 su bardağı ılık su

Yumuşacık Somun Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım ve mayayı ekleyip biraz bekleyelim.
  • Ardından tuzu ve unu yavaş yavaş ilave edelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve ağzını streç filmle kapatıp 1-2saat bekletelim.
  • Hamur mayalandıktan sonra tepsiye alalım ve biraz daha bekletelim. Üzerini temiz bir bezle örtelim.
  • Tepsi mayasından sonra 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Fırının içine bir kap su koymayı unutmayalım.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025