Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi

Yumuşacık Ramazan Pidesi

Yumuşacık Ramazan Pidesi Tarifi

Yumuşacık Ramazan Pidesi tarifi: Yumuşacık Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 50 gram çörek otu
  • 1 paket yaş maya

Yumuşacık Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sıvılar bir kaba alınıp maya içinde eritilir ve yarım bardak un eklenerek 15 dakika mayanın aktive olması için beklenir.
  • Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan kıvama gelene kadar hamur kıvamına getirilir, en az 1 saat üstü kapalı mayalamaya bırakılır.
  • Sonrasında mayalanan  hamurun havası alınır ve merdane ile açılarak 2 adet pide elde edilir. Tepsi mayasına bırakılır 30 dakika.
  • En son elle şekil verilir, üzerine ve yumurta sarısı sürülür, çörek otu üzerine serpilir.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika fırının altına sıcak su konularak pişirilir.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Yumuşacık Ramazan Pidesi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021