Yumuşacık Puf Börek Tarifi
Yumuşacık Puf Börek tarifi: Yumuşacık Puf Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Puf Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Yumuşacık Puf Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 150 gram beyaz peynir
- 150 gram lor peyniri
Sosu için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Yumuşacık Puf Börek tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sos malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin, güzelce sostan sürün. Üzerine bir yufka daha serin, sostan bu yufkanın da her yerine sürün.
- Yufkaları 8 eşit parçaya bölün.
- İç harcı için malzemeleri karıştırın ve böreklerin içerisine yayın. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar yapın.
- Ardından rulo şeklinde güzelce sarın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine sostan sürün ve susamla çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra servis edin. Afiyetler olsun.
Yumuşacık Puf Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yufkaları iki kat sarmaya özen gösterin.