Yumuşacık Poğaça Tarifi
Yumuşacık Poğaça tarifi: Yumuşacık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Yumuşacık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 küp yaş maya
- 3 bardak ılık süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
Yumuşacık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce derin bir kaba mayayı elimizle ufalayıp dökelim. Üzerine ılık sütümüzü döküp karıştıralım. Sonra şeker, tuz, sıvı yağımızı ilave edip karıştıralım. Sonra eleyerek unumuzu dökelim.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp mayalandıralım. 30-40 dakika bekleyip havasını aldıktan sonra küçük bezeler yapıp üzerini örtüp 30 dakika yine mayalandıralım.
- Bezeleri elimize aldığımız küçük tereyağı parçası ile açalım, içine harç olarak ister çikolata ister peynir koyabilirsiniz. Ben yarısını peynirli yarısını çikolatalı yaptım, ikisi de çok güzel oluyor.
- İç harcı içine koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirip 10 dakika dinlendirelim, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişirdikten sonra servis edelim.
Yumuşacık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Yaş mayanın üzerine muhakkak ılık süt dökülmeli. Süt eğer soğuk olursa poğaçalarınız asla kabarmaz ve yumuşak olmaz.