Yumuşacık Poğaça Tarifi
Yumuşacık Poğaça tarifi: Yumuşacık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Yumuşacık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta akı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 6-7 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı tuz
İçi için:
- 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
Üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
Yumuşacık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Cezvede sütü ısıtın. Isıttığınız sütün içine kuru mayayı dökün ve karıştırın.
- Yoğurma kabına yumurta akı, şeker, su, sıvı yağ, tuz ve mayayla karıştırdığınız sütü dökün. Hepsini karıştırın.
- Karışımın içine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstüne streç film örtün 1-1,5 saat mayalanması için kenara alın.
- Mayaladığınız hamurun havası çıkması için 3-4 kere yoğurun.
- Hamurunuzu istediğiniz boyda bezelere ayırın. Bezelerinizi biraz açarak iç harcınızı koyun ve yuvarlayın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve poğaçalarınızı tepsinize yerleştirin.
- Poğaçalarınızın üstüne sıvı yağla yumurta sarılarınızı çırpıp sürün.
- 150 derecede alt üstü olarak önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin (kabarıp üstü kızarana kadar).
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Yumuşacık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzu iyice kabarana kadar bekletin.