Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça tarifi: Yumuşacık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 6-7 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)

Üzeri için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı

Yumuşacık Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Cezvede sütü ısıtın. Isıttığınız sütün içine kuru mayayı dökün ve karıştırın.
  • Yoğurma kabına yumurta akı, şeker, su, sıvı yağ, tuz ve mayayla karıştırdığınız sütü dökün. Hepsini karıştırın.
  • Karışımın içine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstüne streç film örtün 1-1,5 saat mayalanması için kenara alın.
  • Mayaladığınız hamurun havası çıkması için 3-4 kere yoğurun.
  • Hamurunuzu istediğiniz boyda bezelere ayırın. Bezelerinizi biraz açarak iç harcınızı koyun ve yuvarlayın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve poğaçalarınızı tepsinize yerleştirin.
  • Poğaçalarınızın üstüne sıvı yağla yumurta sarılarınızı çırpıp sürün.
  • 150 derecede alt üstü olarak önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin (kabarıp üstü kızarana kadar).
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Yumuşacık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzu iyice kabarana kadar bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025