Yumuşacık Poğaça Tarifi
Yumuşacık Poğaça tarifi: Yumuşacık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Yumuşacık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ (iki parmak fazla)
- 2 adet yumurta (ikinci yumurtanın akı içine, sarısı üstüne)
- 7 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 tatlı kaşığı susam (üzerine)
Yumuşacık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt ile su karıştırılarak cezvede ılıtılır. Mayanın daha iyi kabarması için süt ve su el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekir.
- Yoğurma kabına ılıyan süt, su ve kuru maya alınır, karıştırılır.
- Maya eriyince şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta koyulur.
- Son olarak un azar azar eklenerek yoğrulur. Hamurunuzu ne kadar çok yoğurursanız kıvamı o kadar güzel olacaktır. Hamur başta hafif ele yapışıyor gibi olacak, yoğurdukça kendini toparlayacaktır.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Vaktiniz varsa 1 saatte bekleyebilirsiniz, daha iyi kabaracaktır.
- Mayalanma işlemi bitince hamurdan yumurta büyüklüğünden parçalar kopararak bezelerimizi yapalım. Ben bu ölçüden 19-20 adet poğaça elde ediyorum.
- Bezelerimizi oluşturduktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bezeleri koyup üzerine yumurta sarısını sürelim. Susamımızı da attıktan sonra tepside de bir 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim.
Yumuşacık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Ben poğaçamı sade yaptım, dilerseniz peynirli de yapabilirsiniz. Kalan poğaçaları soğuduktan dondurucuda saklayabilirsiniz.