Yumuşacık Poğaça Tarifi
Yumuşacık Poğaça tarifi: Yumuşacık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet orta boy
Yumuşacık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tuz
- 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta akı
- 4-5 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
Yumuşacık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir kapta 1 su bardağı ılık sütü yaş maya ile eritin.
- Erittikten sonra içine yarım su bardağı ılık sütü ve şekeri ekleyip kabın ağzını kapatıp 5 dakika bekleyin.
- Daha sonrasında kalan 1 buçuk su bardağı sütü, sıvı yağı, tuzu, yumurtanın akını ekleyin ve çırpın.
- En son eleyerek unu da ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice topaklanma kalmayacak şekilde 10 dakika kadar yoğurun.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra ağzını kapatın ve 1, 1 buçuk saat kadar dinlendirin.
- Dinlendikten sonra hamura şekil verilerek içine istediğiniz malzemeyi koyun ve tepsilere yerleştirin.
- İster tepside 45 dakika bekletin veya bekletme süresini kısaltmak için en son tepsiye yerleştirdikten sonra fırının en düşük derecesine alıp poğaçaları fırına koyun.
- Fırının sıcaklığı ile kabarmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 10 15 dakika kadar sürüyor.
- Bu işlem bittiğinde fırından alıp üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp sonra fırında 170 derecede pişirin. Afiyet olsun.