Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça tarifi: Yumuşacık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta akı
  • 4-5 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker

Yumuşacık Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak bir kapta 1 su bardağı ılık sütü yaş maya ile eritin.
  • Erittikten sonra içine yarım su bardağı ılık sütü ve şekeri ekleyip kabın ağzını kapatıp 5 dakika bekleyin.
  • Daha sonrasında kalan 1 buçuk su bardağı sütü, sıvı yağı, tuzu, yumurtanın akını ekleyin ve çırpın.
  • En son eleyerek unu da ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice topaklanma kalmayacak şekilde 10 dakika kadar yoğurun.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra ağzını kapatın ve 1, 1 buçuk saat kadar dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra hamura şekil verilerek içine istediğiniz malzemeyi koyun ve tepsilere yerleştirin.
  • İster tepside 45 dakika bekletin veya bekletme süresini kısaltmak için en son tepsiye yerleştirdikten sonra fırının en düşük derecesine alıp poğaçaları fırına koyun.
  • Fırının sıcaklığı ile kabarmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 10 15 dakika kadar sürüyor.
  • Bu işlem bittiğinde fırından alıp üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp sonra fırında 170 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025