Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama Tarifi
Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama tarifi: Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 parça kemikli kuzu eti
- 12 adet arpacık soğan
- 2 dal kereviz sapı
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
- 1 su bardağı et suyu veya sebze suyu
Marine için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam biberiye
- 1 çay kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Yemeği pişirmeye başlamadan en az 2 saat önce marinasyon malzemeleriyle kuzu etlerini bir gıda poşetinde harmanlayıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu işlem zorunlu değil ama etin daha lezzetli olmasını sağlar.
- Etleri pişirmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkarın.
- Kereviz saplarını iri iri doğrayın, havuçları iri dilimler halinde kesin, sarımsakları ince ince doğrayın ve arpacık soğanları soyun.
- Tereyağın yarısını ve sıvıyağı tencereye alın ve kızdırın.
- İyice kızan yağların üzerine etlerinizi koyun ve her tarafını 2 dakika kadar pişirip kenara alın.
- Aynı tencereye yağın geri kalanını koyun sebzeleri ekleyip 3-4 dakika kadar soteleyin.
- Salçayı ekleyip 2 dakika kadar daha soteleyin.
- Etleri ekleyin, et suyunu ve baharatları ekleyin ve şöyle bir çevirin.
- Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz düdüğü çıktıktan sonra 25 dakika, normal bir tencerede pişirecekseniz suyunu kontrol ederek 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama tarifinin püf noktası nedir?
Normal tencerede pişirecekseniz suyu yeterli gelmeyebilir, mutlaka hazırda sıcak et suyu veya normal su bekletin.
Yumuşacık Pişen Kuzu Kapama tarifi için servis önerisi
Genel sunum şekli yanına pilav olmasıdır ama patates püresiyle de oldukça iyi bir ikili olurlar.