Yumuşacık Pastane Poğaçası Tarifi
Yumuşacık Pastane Poğaçası tarifi: Yumuşacık Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Pastane Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
22 adet
Yumuşacık Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 125 gram margarin
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 4,5 -5 su bardağı un
İçi için:
- 1 kase peynir (patates ya da zeytin)
Yumuşacık Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle mayanın kabarması için bir kaseye ılık suyu şekeri ve mayayı alalım kabarmasını bekleyelim.
- Yoğurma kabımıza sıvıyağı yoğurdu kabartma tozunu ekleyelim. Karıştıralım. Üzerine margarini yumurtayı tuzu ve kabarmış olan mayayı ekleyelim. Karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 20 dakika mayalanmasını bekleyelim. O arada iç harcını hazırlayalım(arzu ettiğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
- Mayalanan hamurumuzu arzu ettiğiniz boyutlarda bezelere ayırıp iç harcını koyup istediğiniz şekli verip 10 dakika tepsi mayası olarak bekletelim
- Yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizikler atıp 180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Ardından çıkarıp dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyetler olsun!
Yumuşacık Pastane Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Kabartma tozu ve mayanın birlikte kullanılması pastaneden alınmış lezzette bir poğaça ortaya çıkarıyor.