Yumuşacık Kek Tarifi
Yumuşacık Kek tarifi: Yumuşacık Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Yumuşacık Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 - 3,5 su bardağı un
Yumuşacık Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edin. Şeker eriyene kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Ardından üzerine sulu bir kıvamda olan yoğurdu ilave edin. Mümkünse 1 yemek kaşığı kadar yoğurt geriye kalanını da yoğurt suyu olarak ekleyin. Süt ve sıvı yağı da ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından vanilyayı ilave edin. Kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek harca azar azar ilave edin ve mikser yardımıyla güzelce çırpın.
- Kek kalıbını güzelce yağlayın ve hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. İlk 25 dakika kapağını kesinlikle açmayın.
- Pişen kekinizi fırından alın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Yumuşacık Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Yoğurdun özellikle yoğurt suyu olan kısmını koymaya özen gösterin. Unu azar azar kıvamına bağlı olarak ilave edin.