Yumuşacık Islak Kek Tarifi
Yumuşacık Islak Kek tarifi: Yumuşacık Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Yumuşacık Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Islatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Yumuşacık Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağını, sütünü ekleyin. Yumurtanın köpüğünü söndürmeden karıştırın.
- Daha sonra kakaonuzu, ununuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Pişireceğiniz kabı yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Kek pişerken sosunuzu hazırlayın. Sos malzemelerinizi pişireceğiniz kapta karıştırın ve şeker eriyene kadar pişirin.
- Pişmiş olan kekinizin ilk sıcağı çıktıktan sonra her yerini sosla ıslatın. Ardından oda ısısına gelen kekinizi streçleyip buzdolabında yarım saat kadar bekletin (Buzdolabında bekletmeden de tüketebilirsiniz ancak biraz soğuk olunca daha güzel oluyor.) Sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yumuşacık Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve şekeri iyice çırpın ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel olur ve kekiniz kabarır. (Yumurta sayısını dilerseniz 3 veya 4'e çıkarabilirsiniz.) Ayrıca kekinizi tüketmediğiniz sürece buzdolabında streçli bir sekilde muhafaza edin. Sütlü olduğu için bozulma ihtimali var. Streçleme sebebimiz yumuşak dokusunu kaybetmemesi için. ÜzeriniHindistan cevizi,ceviz, Antep fıstığıyla dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.