Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek tarifi: Yumuşacık Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4,5 - 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı

İçi için:

  • 2 çay bardağı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisinde yumurta, sıvı yağ, tereyağı, damla sakızı, süt, su, maya ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu azar azar ilave edin.
  • Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar mayalandırın.
  • İç malzemelerinin hepsini bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru unlanmış bir tezgahın üzerinde açın. Açtıktan sonra ikiye katlayıp yeniden açın.
  • İkiye katlayıp açtıktan sonra tekrar dörde katlayın ve yeniden açın.
  • Dörde katlayıp açtıktan sonra tüm iç malzemesini ortasına yayın. Sağdan ve soldan katlayarak çok sarmadan rulo haline getirin. Bu ruloyu pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine aktarın, üzerine tereyağı ve yumurta karışımını sürün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Çıkarıp dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Süt ve suyun ılık olmasına özen gösterin. Eritilmiş tereyağının da oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025