Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça Tarifi
Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça tarifi: Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Alabildiğine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1,5 su bardağı galeta unu
Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına yağı, tuzu ve yoğurdu alın. Çırpın. Ardından içerisine kabartma tozunu ilave edin. Unu ise azar azar dökerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Bir kaseye maydanozları ince bir şekilde doğrayın, peyniri ekleyip karıştırın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Biraz bastırarak içerisine peynirli harçtan ekleyin, kapatıp tekrar yuvarlayın.
- Daha sonra her birini altlı üstlü galeta ununa bulayın.
- Bir tepsiye kağıt serin. Hazırlamış olduğunuz poğaça hamurlarını tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
Yumuşacık Galeta Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru tezgahta yuvarlarsanız daha hızlı sonuç alırsınız. Dilerseniz hazırladığınız hamur bezelerini önce yumurta sarısına daha sonra galeta ununa bulayarak pişirebilirsiniz.