Yumuşacık Focaccia Tarifi
Yumuşacık Focaccia tarifi: Yumuşacık Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Focaccia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
24 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Yumuşacık Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 493 gram un
- 10 gram zeytinyağı
- 94 gram maya
- 380 gram su
- 1 kase brüksel lahanası
- 1 kase cherry domates
- 1/2 dilim soğan
Yumuşacık Focaccia tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru yoğurun ve tepsiye alın.
- Tepsideyken üzerini poşetle kapatıp, serin bir yerde biraz bekletin.
- Kabarmış hamura zeytinyağı sürerek hamuru kabın her yerine elimizle yayıyoruz.
- Yine mayalanması için bekletiyoruz. Daha sonra parmaklarımızla bastırıyoruz.
- Bruksel lahanası, soğan ve domatesler koyup önceden ısınmış alt üst ayar fırında 220 derecede gözlemleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Focaccia tarifinin püf noktası nedir?
Su oranı yüksek olmalı. Böylece hamurun su oranı yüksek olduğu için kabardığı zaman aynı kapta rahat şekil verebiliriz.