Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Focaccia Tarifi

Yumuşacık Focaccia

Yumuşacık Focaccia Tarifi

Yumuşacık Focaccia tarifi: Yumuşacık Focaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Focaccia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Focaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 493 gram un
  • 10 gram zeytinyağı
  • 94 gram maya
  • 380 gram su
  • 1 kase brüksel lahanası
  • 1 kase cherry domates
  • 1/2 dilim soğan

Yumuşacık Focaccia tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru yoğurun ve tepsiye alın.
  • Tepsideyken üzerini poşetle kapatıp, serin bir yerde biraz bekletin.
  • Kabarmış hamura zeytinyağı sürerek hamuru kabın her yerine elimizle yayıyoruz.
  • Yine mayalanması için bekletiyoruz. Daha sonra parmaklarımızla bastırıyoruz.
  • Bruksel lahanası, soğan ve domatesler koyup önceden ısınmış alt üst ayar fırında 220 derecede gözlemleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Focaccia tarifinin püf noktası nedir?

Su oranı yüksek olmalı. Böylece hamurun su oranı yüksek olduğu için kabardığı zaman aynı kapta rahat şekil verebiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025