Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Ev Keki Tarifi

Yumuşacık Ev Keki

Yumuşacık Ev Keki Tarifi

Yumuşacık Ev Keki tarifi: Yumuşacık Ev Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Ev Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Ev Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 - 3 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 avuç damla çikolata (isteğe bağlı)

Yumuşacık Ev Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ ve suyu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • İçine vanilyayı da ekleyin.
  • Ardından elenmiş unu azar azar ilave ederek çırpın. Kabartma tozunu da ekleyerek orta koyulukta bir kek harcı elde edin. Son olarak içerisine dilerseniz damla çikolata ilave ederek karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Sürenin sonunda kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Kekinizi fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirmeye bırakın. En az yarım saat dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Yumuşacık Ev Keki tarifinin püf noktası nedir?

Kekinizi suyla yapmak kekinizin yumuşacık olmasını sağlar. Kekte kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sayede kekinizin tam kıvamında kabaracaktır. Dilerseniz içerisine fındık, ceviz, badem gibi yemişler ilave edebilir,portakal kabuğu ve limon kabuğu ilavesiyle farklı aroma verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025