Yumuşacık Et Sote Tarifi
Yumuşacık Et Sote tarifi: Yumuşacık Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yumuşacık Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana kuşbaşı eti
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 adet biber
- 1 bardak sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
Yumuşacık Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etlerimizi kanı aksın diye süzgece alıp süzülmesini bekliyoruz.
- Daha sonra yüksek ateşte iyice tavamızı kızdırıyoruz.
- Etlerimizi kızdırdığımız tavaya ekledikten sonra rengi hafif değişene kadar mühürlüyoruz.
- Hafif rengi değişen etlerimize önce tereyağımızı ekleyip, eritiyoruz.
- Yağımız eridikten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip, altını kısıyoruz.
- Soğanlar hafif piştikten sonra yemeklik doğradığınız biberleri ekleyip, biraz daha pişiriyoruz.
- En son rendelediğimiz domatesleri ekleyip tuz dışındaki baharatları ve sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Et Sote tarifinin püf noktası nedir?
En önemli püf noktamız doğru et seçimi. Eğer kasabınızdan az yağlı sotelik yumuşak et isteyebilirsiniz.
Yumuşacık Et Sote tarifi için servis önerisi
Yanında en güzel giden şey pilav olsa da mükemmel havuç ve brokoli gibi garnitürlerle de servis edilebilir.