Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Çilekli Tart Tarifi

Yumuşacık Çilekli Tart

Yumuşacık Çilekli Tart Tarifi

Yumuşacık Çilekli Tart tarifi: Yumuşacık Çilekli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Çilekli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Çilekli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 175 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 paket krem şanti

Yumuşacık Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve krem şanti hariç her şeyi kıvam alana kadar pişirelim. Pişince krem şanti ve tereyağını ekleyip çırpalım.
  • Hamuru için rondoya un, pudra şekeri ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ufak parçalara ayırdığımız tereyağlarını azar azar ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • En son yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Hamuru bir spatula yardımıyla toplayıp streç filme sarıyoruz.
  • 30 dakika dolapta bekletiyoruz. Tart kalıbımızı yağlayıp hamuru eşit bir şekilde kaba yayıyoruz.
  • Fazla kabarmaması için üzerine yağlı kağıt ve kuru bakliyat koyup 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • Bakliyatları alıp kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz. Soğuduktan sonra krema ve çilekle buluşturuyoruz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Çilekli Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tartımız buzdolabında ne kadar çok dinlenirse o kadar güzel olur. Az kabarması daha iyi olacaktır. Çok kabarınca pandispanya olur. Çilekler ne kadar bol olursa o kadar güzel olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025