Yumuşacık Çilekli Tart Tarifi
Yumuşacık Çilekli Tart tarifi: Yumuşacık Çilekli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Çilekli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Yumuşacık Çilekli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 175 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı soğuk su
- 1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 paket krem şanti
Yumuşacık Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve krem şanti hariç her şeyi kıvam alana kadar pişirelim. Pişince krem şanti ve tereyağını ekleyip çırpalım.
- Hamuru için rondoya un, pudra şekeri ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Ufak parçalara ayırdığımız tereyağlarını azar azar ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Hamuru bir spatula yardımıyla toplayıp streç filme sarıyoruz.
- 30 dakika dolapta bekletiyoruz. Tart kalıbımızı yağlayıp hamuru eşit bir şekilde kaba yayıyoruz.
- Fazla kabarmaması için üzerine yağlı kağıt ve kuru bakliyat koyup 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Bakliyatları alıp kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz. Soğuduktan sonra krema ve çilekle buluşturuyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Çilekli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tartımız buzdolabında ne kadar çok dinlenirse o kadar güzel olur. Az kabarması daha iyi olacaktır. Çok kabarınca pandispanya olur. Çilekler ne kadar bol olursa o kadar güzel olur.