Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası Tarifi
Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası tarifi: Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 2,5 su bardağı su (1/2 litre)
- 2 çay bardağı esmer şeker (140 gr)
- 2 çay bardağı kakao (90 gr)
- 3 yemek kaşığı agar agar (kıvam verici toz) (diğer adı bitkisel jelatin)
- 160 gram sütlü çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- 1 çimdik tuz
Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye süt, su, şeker ve tuzu koyun ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Bir çimdik tuz serpin.
- Bir kasede kakaoyu 1 çay bardağı su ile karıştırın. Macun kıvamına gelince tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Çikolataları parçalara bölün ve tencereye ekleyin, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- Agar agar tozunu 2 çay bardağı suyla iyice karıştırın. Tencereye ekleyin.
- Karışımı, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
- Uygun bir kalıba yağlı kağıt serin. Karışımı kalıba dökün.
- Oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Birkaç saat soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yumuşacık Çikolatalı Puding Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Ben puding pastayı yaptıktan sonra bir gece buzdolabında bekletiyorum. Bu şekilde daha iyi form alıyor. Tatlıyı kaba dökerken çok cıvık gibi oluyor ama sonrasında katılaşıyor merak etmeyin.