Yumuşacık Çikolatalı Kek Tarifi
Yumuşacık Çikolatalı Kek tarifi: Yumuşacık Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yumuşacık Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık sürülebilir çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Üzerine:
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 avuç damla çikolata
Yumuşacık Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri yumurtaların rengi açılıp şeker eriyene kadar yaklaşık 2-3 dakika boyunca çırpın.
- Daha sonra sütü, sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı çikolata kreması ekleyip hafifçe karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek eklemeliyiz.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma dahil edin. Bu aşamada çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.
- Kuru malzemeler de karışana kadar hafifçe karıştırın. Kek kalıbının içini bir parça tereyağı ile yağlayıp her yerine değecek şekilde un gezdirin.
- Dilerseniz pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz. Kek harcını kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırının alt rafına yerleştirin.
- Alt üst fansız ayarda yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Kekinizin daha parlak ve nemli görünmesini istiyorsanız yarım su bardağından bir parmak eksik sütün içine 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip karıştırın.
- Fırından çıkar çıkmaz kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Son olarak üzerine damla çikolatalar sapladım.
- Denemenizi tavsiye ederim, kekin sıcaklığı ile eriyen çikolata ağızda çok güzel bir tat bırakıyor.
- Kekiniz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Çikolatalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan su bardağı 200 ml.