Yumuşacık Castella Kek Tarifi
Yumuşacık Castella Kek tarifi: Yumuşacık Castella Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Castella Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet küçük boy
Yumuşacık Castella Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 50 mililitre zeytinyağı
- 70 mililitre süt
- 43 gram un
- 17 gram kakao
- 60 gram toz şeker
- 30 gram bitter çikolata
- 1 paket vanilya
Yumuşacık Castella Kek tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve yağ benmaride ısıtılır İçerisine un, kakao, vanilya elenerek eklenir, çırpıcı ile karıştırılır.
- Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır sarıları teker teker harca eklenir ve karıştırılır Benmaride çikolata eritilir ve harcın içerisine karıştırılır.
- Yumurta beyazları ayrı bir kapta içerisine yavaş yavaş şeker eklenerek mikserle çırpılır.
- Kabarık ve yumuşak bir kıvam aldığında diğer karışıma parça parça eklenir spatula ile alttan üste doğru söndürmeden yedirilir.
- Kalıp yağlı kağıt ile kaplanır ve bir tepsinin içerisine oturtulur.
- Kalıba dökülür ve birkaç kez kalıp tezgaha vurulur Alttaki tepsi kaynar su ile doldurulur.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Yumuşacık Castella Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta akını çırptıktan sonra harca eklerken birkaç aşamada eklenmelı spatula ile yedirilmeli. Pişerken fırın açılmamalı. Oda sıcaklığına gelmeden kalıptan çıkarılmamalı.