Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Brownie Tarifi

Yumuşacık Brownie

Yumuşacık Brownie Tarifi

Yumuşacık Brownie tarifi: Yumuşacık Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Brownie nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 220 gram toz şeker
  • 400 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 130 gram un
  • 160 gram tereyağı

Yumuşacık Brownie tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker ve yumurtaları çırpıyoruz.
  • Üzerine unu ve katalizör olması adına tuzumuzu da ekliyoruz.
  • Tereyağları eritip içerisine bitter çikolataları atıp ganaj kıvamına getiriyoruz. Burada en önemli nokta sıcak olan tereyağlarımızı yumurtalı karışıma temperleyerek koymak.
  • 180 derece fanlı çalışan fırında 35-40 dakika arası pişiriniz.

Yumuşacık Brownie tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. İstediğimiz tam kıvamı üzeri güzelce çatlayan ve kabuk bağlayan, içerisi de yumuşak bir brownie.  Bunun için pişerken brownienize batırdığınız kürdan, çatala, bıçağa bir miktar kek harcı gelebilir. Tam sulu olmayacak tamda kuru olmayacak istediğimiz kıvam bu. Brownieyi kapattığımızda da kendi iç ısısı ile biraz çekecek bunu unutmayalım. Temperleme için: Çikolatalı ganajımızdan bir miktar yumurtalı karışıma katıp ısı dengesini sağlayarak yavaş yavaş ekliyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025