Yumuşacık Bazlama Tarifi
Yumuşacık Bazlama tarifi: Yumuşacık Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Yumuşacık Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine sürmek için)
Yumuşacık Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştıralım.
- Üzerini örtüp 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletelim.
- Önce 1 su bardağı un ekleyip karıştıralım, ardından tuzu ekleyelim.
- Kalan unu ölçülü bir şekil de ilave edip yoğuralım.
- Yumuşuk ele yapışmaya bir hamur elde edince üzerini kapatıp mayalanması için dışarıda bekletmeden buzdolabına kaldıralım.
- Sabah hemen dolaptan çıkartalım. 6 eşit parçaya bölelim.
- Her bir bezeyi unlu tezgah da oklava ile tabak büyüklüğün de açalım.
- Açtığımız hamurları bir mutfak bezi için de 10 dakika bekletelim.
- Tavayı yağlamadan orta ateşe alalım.
- Tek tek hamurları her bir tarafını ikişer dakika pişirerek tavadan alalım.
- Üzerlerine tereyağı sürelim. Afiyet olsun.
Yumuşacık Bazlama tarifinin püf noktası nedir?
Sütün ısısı yoğurt mayalarken ki gibi olmalı, maksimum 45 derece. Geceden yapmak istemezseniz, hamuru yoğurup sıcak bir ortam da 1 saat mayalandırabilirsiniz.