Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Bazlama Tarifi

Yumuşacık Bazlama

Yumuşacık Bazlama Tarifi

Yumuşacık Bazlama tarifi: Yumuşacık Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine sürmek için)

Yumuşacık Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştıralım.
  • Üzerini örtüp 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletelim.
  • Önce 1 su bardağı un ekleyip karıştıralım, ardından tuzu ekleyelim.
  • Kalan unu ölçülü bir şekil de ilave edip yoğuralım.
  • Yumuşuk ele yapışmaya bir hamur elde edince üzerini kapatıp mayalanması için dışarıda bekletmeden buzdolabına kaldıralım.
  • Sabah hemen dolaptan çıkartalım. 6 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir bezeyi unlu tezgah da oklava ile tabak büyüklüğün de açalım.
  • Açtığımız hamurları bir mutfak bezi için de 10 dakika bekletelim.
  • Tavayı yağlamadan orta ateşe alalım.
  • Tek tek hamurları her bir tarafını ikişer dakika pişirerek tavadan alalım.
  • Üzerlerine tereyağı sürelim. Afiyet olsun.

Yumuşacık Bazlama tarifinin püf noktası nedir?

Sütün ısısı yoğurt mayalarken ki gibi olmalı, maksimum 45 derece. Geceden yapmak istemezseniz, hamuru yoğurup sıcak bir ortam da 1 saat mayalandırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025