Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi

Yumuşacık Arnavut Ciğeri

Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi

Yumuşacık Arnavut Ciğeri tarifi: Yumuşacık Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram ciğer
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı (silme) kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı (tercihe bağlı)

Yumuşacık Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğerleri 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, karbonat ve un ile terbiye ediyoruz.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri 2 yemek kaşığı kuyruk yağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı koyduğumuz tavada kızartıyoruz.
  • Patatesler kızardıktan sonra ayrı bir tabağa alıyoruz ve aynı tavaya ciğerleri ekleyerek orta ateşte kavuruyoruz.
  • Ciğerler piştikten sonra patatesleri üzerine ekleyerek 1 dakika kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?

Un ve karbonat adımını atlamamak gerekiyor çünkü bu ciğerlerin daha yumuşak şişmesini sağlıyor. Ciğerin kokusu size ağır geliyorsa içerisine 1 çimdik kişniş atarak bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Ve son olarak... Kuyruk yağında pişirdiğiniz ciğerler, kebapçıda yediklerinizi aratmayacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025