Yumuşacık Anne Poğaçası Tarifi
Yumuşacık Anne Poğaçası tarifi: Yumuşacık Anne Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Anne Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Yumuşacık Anne Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar)
İçi için:
- 1 kase peynir (ve maydanoz)
- 1 kase zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı çörek otu
Yumuşacık Anne Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Sırasıyla kabartma tozu, tuz, yumurta beyazı, yoğurt, sıvı yağ, ve yoğurdu bir kabın içerisine alıp güzelce çırpın.
- Ardından kabartma tozunu ilave edin. Unu eleyerek azar azar ekleyin
- Tüm malzemeleri ekleyip hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurdan bezeler koparın ve yuvarlayın.
- Ben bir kısmını beyaz peynir maydanozlu diğer kısmını da zeytinli yaptım.
- Ardından poğaçalarımızın üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiştirip fırına atabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200° sıcaklıkta 20 dakika pişiriniz. Afiyet olsun.