Yumuşacık Açma Tarifi
Yumuşacık Açma tarifi: Yumuşacık Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumuşacık Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 8 su bardağı un
Yumuşacık Açma tarifi nasıl yapılır?
- Yapılışı:Yoğuracağınız kabın içine,ılık sütü,toz şekeri,mayayı, alın ve karıştırarak şekeri eritin mayayla aktifleşmesi için kabın,kapağını kapatın ve 5 dakika bekleyin.
- Sonra içine sıvı yağı,ılık suyu,tuzu koyduktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin,daha sonra mayalanmaya bırakın 1 saat üzerine örtüp bekletin.
- Hamur iki katına çıksın,bekleyen hamuru bezelere ayıralım ben 22 bezeye ayırdım siz daha kucuk tutabilirsiniz bezelerinizi ,bezelerinizi hazırladıktan sonra üzerlerini temiz bir bezle örtün.
- İlk beze yaptığınz hamuru alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın iki bezeye aynı işlemi yapın ve daha sonra ikisinide tutup birbirine dolayın yuvarlak yapın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun ve bütün bezelerinize aynı işlemi yapın aralıklarla tepsiye yerleştirin, fırınınızı 200 dereceye ayarlayın alt üst ayarda ısınsın.
- Hazırlağınız açma hamurlarını tepside 30 dakika mayalandırın tepsi mayası yapın. Mayalandıktan sonra üzerine 1 yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı pudra şekerini karıştırıp açmalarınıza bastırmadan sürün.
- Mayası gitmesin dilerseniz üzerine çörek otu,susam,mavi haşhaş serpebilirsiniz ya da sade bırakabilirsiniz, fırınada koyduktan sonra üzeri kızarana kadar pişirin yaklaşık 20 ile 25 dakika arasında pişiyor.
- Siz yinede kontrollü olun herkesin fırını aynı değildir. Pişen açmalarınızı fırından alıp biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Yumuşacık Açma tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru mutlaka 1 saat ılık bir ortamda bekletin mayalansın ve açmaları hazırladıktan sonra tepsidede vaktiniz varsa 30 dakika yoksa 15 dakika tepsi mayası yapın. Tepsi mayası yaparken üzerine yumurta sarısını sürmeyin o zaman mayalanma işlemi olmaz.
Yumuşacık Açma tarifi için servis önerisi
Günlerinize ve pazar kahvaltılarınıza yapabilirsiniz gün hazırlıkları ve pazar kahvaltılarınız için ideal bir lezzet.