Yumuş Poğaça Tarifi
Yumuş Poğaça tarifi: Yumuş Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuş Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet orta boy
Yumuş Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı ılık süt (eğer süt yoksa ılık su koyabilirsiniz)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
Yumuş Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kaba; un, kuru maya, tuz ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra bu malzemelerin ortasında bir boşluk oluşturup ılık süt, zeytinyağı ve yumurta beyazını koyup hepsini karıştırıyoruz.
- Üzerini streç ya da bir kapakla kapatıp sofra bezine sarıyoruz. En az yarım saat bu şekilde mayalanması için bekletiyoruz.
- Eğer vaktiniz varsa bir saat bekletirseniz daha iyi kabarır ve yumuşak olur. Bu sürenin sonunda hamurumuza şekil veriyoruz.
- Ben düğüm şeklinde yapıyorum. Siz normal yuvarlak yada başka şekilde de yapabilirsiniz.
- Şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Fırının içine koyup fırını çalıştırmadan önce de yarım saat mayalanması için bekletiyoruz. Vakit varsa bir saat mayalanması daha iyi olur.
- Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda çalıştırıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, benim fırınımda yarım saatte pişiyor.
- Fırından çıkınca ister sıcak sıcak servis edebiliriz.
- İsterseniz de ilk sıcaklığı gidince poşetleyip buzluğa atabilirsiniz.
- Ani misafirlerinizde çıkarıp mikrodalga fırın da ısıtıncada yeni pişmiş gibi oluyor. Afiyet olsun.
Yumuş Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Süt ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayacak. Kabarık ve yumuşak olması için sütün ılık olması önemli. Ne kadar çok mayalandırırsak o kadar çok kabarık ve yumuşak olur. Unu kontrollü koyalım. Hamur çok yumuşak olacak eğer sert olursa poğacamız da sert olur.