Yumurtasız Poğaça Tarifi
Yumurtasız Poğaça tarifi: Yumurtasız Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet orta boy
Yumurtasız Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı tam buğday unu
İç harcı için:
- 1 kase sucuk (incecik dilimlenmiş)
- 1 kase kaşar peyniri
Bulamak için:
- 1/2 su bardağı galeta unu
Yumurtasız Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştırın.
- Ardından kabın üzerini streçleyin ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletin.
- Ardından sıvı yağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayası gelen hamurun üzerini açın, tekrar yoğurarak havasını alın. Hamuru tezgaha alın ve 20 adet poğaça hamuru yuvarlayın.
- Her parçayı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirin. Bezelerden bir tanesini alıp üzerine elinizle bastırarak hafifçe genişletin.
- İçerisine sucuk ve kaşar peyniri koyarak hamurun uç kısımlarını birleştirin ve elinizle yuvarlayın.
- Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edin. Poğaçaların üst kısmını galeta ununa bulayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Afiyet olsun.