Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurtasız Poğaça Tarifi

Yumurtasız Poğaça

Yumurtasız Poğaça Tarifi

Yumurtasız Poğaça tarifi: Yumurtasız Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurtasız Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı tam buğday unu

İç harcı için:

  • 1 kase sucuk (incecik dilimlenmiş)
  • 1 kase kaşar peyniri

Bulamak için:

  • 1/2 su bardağı galeta unu

Yumurtasız Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştırın.
  • Ardından kabın üzerini streçleyin ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletin.
  • Ardından sıvı yağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayası gelen hamurun üzerini açın, tekrar yoğurarak havasını alın. Hamuru tezgaha alın ve 20 adet poğaça hamuru yuvarlayın.
  • Her parçayı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirin. Bezelerden bir tanesini alıp üzerine elinizle bastırarak hafifçe genişletin.
  • İçerisine sucuk ve kaşar peyniri koyarak hamurun uç kısımlarını birleştirin ve elinizle yuvarlayın.
  • Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edin. Poğaçaların üst kısmını galeta ununa bulayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025